MHP YE KARDEÞ PARTÝ MÝ GELÝYOR

MHP YE KARDEÞ PARTÝ MÝ GELÝYOR

MHP YE KARDEÞ PARTÝ MÝ GELÝYOR haberinin gerçek görüntüsü.

Yazdır

2017-08-14 14:50

11 Ekim 2015 Pazar günü, Türk Hareketi ilk istiþare toplantýsýný 40 kiþi ile Ankara’da yaptý. Bu toplantýda partileþme süreci ile ilgili bir karar verilmesi bekleniyordu. Alýnan kararlara baktýðýmýzda, partileþme süreci için biraz daha bekleyeceðimiz görülmektedir. Yazarýmýz Mustafa Toygar, Türk Hareketi’nin istiþare toplantýsýndan sonra, Hareketin Baþkaný; Emekli Kurmay Albay, BBP eski genel baþkan yardýmcýsý Atila Þimþek ile bir söyleþi gerçekleþtirdi.

  (HABER PLATOSU - ÖZEL) (MUSTAFA TOYGAR)

11 Ekim 2015 Pazar günü, Türk Hareketi ilk istiþare toplantýsýný 40 kiþi ile Ankara’da yaptý.  Bu toplantýda partileþme süreci ile ilgili bir karar verilmesi bekleniyordu. Alýnan kararlara bakýldýðýnda partileþme süreci için biraz daha bekleyeceðimiz görülüyor. 

Yazarýmýz Mustafa Toygar, Türk Hareketi’nin istiþare toplantýsýndan sonra, Hareketin Baþkaný; Emekli Kurmay Albay, BBP’eski genel baþkan yardýmcýsý Atila Þimþek ile bir söyleþi gerçekleþtirdi.

   

     Mustafa Toygar: Atila Baþkaným biraz kendinizden bahseder misiniz?

     Atila Þimþek: 1948 yýlýnda Ankara’da doðdum. Ýlkokulu bitirdikten sonra Selimiye Askeri Ortaokulu sýnavlarýna girerek kazandým. Kuleli Askeri Lisesi ve Kara Harp Okulundan mezun oldum.

    Topçu subayý olarak Batarya Komutanlýðý yaptým. 1977 yýlýnda Harp Akademilerine girerek, 1979 senesinde Kurmay Yüzbaþý olarak mezun oldum.

    Piyade Alayý Harekât Subaylýðý, Tank Tabur Komutanlýðý yaptýktan sonra 3ncü Ordu Komutanlýðýna atandým. Ýstihbarat Baþkanlýðý görevini yürütürken kendi isteðim ile 1992 yýlýnda emekli oldum.

    1992 yýlýnda MHP Genel Baþkaný Rahmetli Alpaslan Türkeþ’in çaðrýsý ile MHP’ye üye oldum. Ayný yýl Alpaslan Türkeþ tarafýndan Türk Kurultaylarýnda görev almam istendi. 1993- 1996 yýllarý arasýnda 4 Türk Kurultayýný birlikte yapma mutluluðunu yaþadým. Vefatý üzerine yapýlan Genel Kurulda Türk Devlet ve Topluluklarý Dostluk Kardeþlik ve Ýþbirliði Vakfý Genel Sekreterliðine seçildim. 1997- 2001 yýllarý arasýnda da 5 Türk Kurultayý icra etme mutluluðunu yaþadým.

    Kýsaca Mançurya’da yaþayan Þato Türklerinden, Moðolistan’daki Hoton Türklerine, Kafkasya’daki Kara budaklara, Litvanya’daki Karaim Türklerine kadar dünyanýn dört köþesine daðýlmýþ bütün Türkleri tanýma fýrsatýný buldum.

    2004 yýlýnda Rahmetli Muhsin Yazýcýoðlu’nun daveti üzerine BBP’ de 4 yýl Genel Baþkan Yardýmcýlýðý görevini yürüttüm.

    Bu yýl baþlarýnda (Nisan 2015) üç arkadaþýmýzla birlikte Türk Hareketini sanal ortamda kurduk. Üye sayýmýz kýsa zamanda 6 bini geçince ve arkadaþlarýmýzýn isteði üzerine kurumsallaþma (Vakýf/Dernek) yoluna gitmeye çalýþýyoruz.

 

     Mustafa Toygar: Türk Hareketine neden ihtiyaç duydunuz.

    Atila Þimþek: Türkiye’nin son 10 yýlda iç ve dýþ olaylardan çektiði çilelerin tahammül edilmez bir hal aldýðýný hepimiz biliyoruz.

    Ýç siyasette Türkiye Cumhuriyetini temellerine dinamitler konurken, dýþ siyasette komþularla sýfýr sorundan nerelere geldiðimizin hepimiz farkýndayýz.

    Atatürk Türkiye’sine özlem duyuyoruz.

    Bu özlemimizi biraz olsun gerçekleþtirebilmemiz için “Türk Hareketi” adlý bir grup kurarak faaliyete geçtik.

    Özellikle;

    Son yýllarda kendilerini aydýn zanneden kiþilerin “Türk diye bir ýrk yoktur”,  “Yunanlýlarla savaþ olmamýþtýr”, “ Ýki ayyaþ” gibi sözleri ile “Andýmýzý” ve “TC” ibarelerini kaldýrma çabalarý, Ulu önder Atatürk’ün “Ne mutlu Türk’üm Diyene” sözünü çekiþtirmeleri ve nihayetinde Türkiye Cumhuriyeti anayasasýndan “ Türk” sözünü çýkartacaklarýna dair vaatleri sabrýn sonuna getirmiþtir.

    Dýþ politikada yapýlan komþularýmýzla sýfýr sorundan bugün geldiðimiz nokta bizi derinden yaralamaktadýr.

    Sadece oy almaya yönelik olmadýðýný düþündüðümüz her türlü ilimden ve gerçekten uzak söylenen bu sözleri geçersiz kýlmak ve dýþ politikada Türkiye’nin hak ettiði yeri almasýný saðlamak amacýyla kurduðumuz “Türk Hareketi” adlý gurubumuz çýð gibi büyümüþ, tarihi, siyasi, sosyal ve kültürel, ekonomik, dini vb. konularda halkýmýzý aydýnlatmaya baþlamýþtýr.

    Bu bilgilendirme ve aydýnlatma çeþitli toplantýlarla yapýldýðý gibi sanal ortamda da devam etmiþtir ve etmektedir.

    Bu bilgilendirmede özellikle;

    1. Türk vataný ve milletinin ebedi varlýðýný ve yüce Türk Devletinin bölünmez bütünlüðünü belirleyen Türkiye Cumhuriyeti anayasasýnýn gösterdiði yolda yürünmüþ ve yürünmeye devam etmektedir.

    2. Türkiye Cumhuriyetinin ebedi varlýðý, refahý, manevi mutluluðu ile çaðdaþ medeniyetler seviyesine ulaþmasý için katkýda bulunmaya çalýþýlmýþtýr.

    3. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütün olduðunu savunmaktan bir adým geri atýlmamýþtýr.

    4. Tarihimiz, Milli Kültürümüz, Örf ve Adetlerimiz, Medeniyetimiz ve Hukuk Düzenimiz hakkýnda aydýnlatma yapmaya gereken önem gösterilmeye çalýþýlmýþtýr.

    5. Özellikle dünyanýn çok geniþ bölgelerine daðýlmýþ olan Türkleri, Baðýmsýz ve Özerk Türk Devletlerini tanýtmak amacýmýz ortaya koyulmuþtur.

    Bu çalýþmalarýmýz sonucunda çýð gibi büyüyen ve büyümeye devam eden “Türk Hareketi”, Türkiye Cumhuriyetini siyasi, ekonomik ve askeri alanlarda karanlýk sorunlarýn beklediði bilinci içerisinde 100’den fazla üyesinin katýldýðý bir toplantýda bu konularý ele almýþtýr.

    11 Ekim 2015 tarihinde Ankara’da yapýlan toplantýda aþaðýdaki kararlarý alarak, azimle ve her türlü engelleri aþarak uygulama alanýna sokmaya söz vermiþtir.

    * Türk Hareketinin siyasi, ilmi, kültürel, ekonomik ve eðitim gibi konularda fikir üretmek, projeler hazýrlamak ve bunlarý icra etmek için il ve ilçe çapýnda teþkilatlanmaya gidecektir.

    * Bu teþkilatlanmanýn anayasamýzýn deðiþmez ilk dört maddesini korumaya yönelik olduðu kadar, Türkiye Cumhuriyetini ilelebet yaþatma ve yüceltme görevi olan Türk çocuklarýný ve Türk gençliðini eðitmeye yönelik olacaktýr.

    * Dünya’nýn çeþitli bölgelerinde yaþayan Türk Topluluklarý, Özerk Türk Bölgeleri, Özerk Türk Devletleri ve Baðýmsýz Türk Cumhuriyetleri ile iliþkiler kurularak baþta eðitim olmak üzere diðer konularda iþbirliðine önem verilecek ve Türk Birliðinin kurulmasý için gerekli fikri ve fiili altyapý hazýrlanmasý çalýþmalarýna önem verilecektir.

     Mustafa Toygar: Türk Hareketinin ilkeleri nelerdir?

     Atila Þimþek: Türk Hareketinin temel ilkelerini bir solukta sayalým.

        a. Tam Baðýmsýzlýk.

        b. Bölünmez Bütünlük.

        c. Güçlü Türkiye.

        d. Demokrasi.

        e. Laiklik.

        f. Ýnanç ve Vicdan Hürriyeti.

        g. Hukukun Üstünlüðü.

        h. Ýnsan ve Ýnsan haklarýna Saygý.

        i. Milli Kimlik Ýçerisinde Çaðdaþlaþma.

        j. Ezmeyen ve Ezdirmeyen Ekonomik Düzen

        k. Dilde, Fikirde, Ýþde Birlik.

        l. Çevrenin Korunmasý.

 

 

       Mustafa Toygar: Türk Hareketi ne zaman kuruldu, niçin bugün istiþare toplantýsý yaptýnýz. Alýnan kararlar nelerdir?

       Atila Þimþek:   Daha önce bahsettiðim gibi, Türk Hareketini biz Nisan 2015 sonlarýnda sanal ortamda kurduk. Kýsa sürede o kadar kabul gördük ki, bunu gerçek ortamda kurumsallaþtýrmaya götürmek istedik. Onun için de bugün Ýstiþare toplantýsý yaptýk.

    Aþaðýda belirtilen alýnan kararlarda da göreceðiniz gibi siyasallaþma deðil, vakýf veya dernek olma ön plana çýktý.

    Türk Hareketi Ýstiþare toplantýsýnda aþaðýdaki kararlar alýnmýþtýr. Vatana millete hayýrlý olur inþallah.

 

    1. Türkiye Cumhuriyeti içinde bulunduðumuz günlerde ekonomik, siyasi, eðitim ve güvenlik açýsýndan çok zor günler geçirmektedir.

    Ülkenin bütün kaynaklarý satýlmýþ veya yabancýlara kiralanmýþ, halk köprü, yol, havaalaný gibi ölü yatýrýmlarla aldatýlmakta, üretime yönelik hiçbir faaliyette bulunulmamaktadýr.

    Doðu ve Güneydoðu Anadolu Bölgelerimizdeki terör olaylarý baþkent Ankara’ya kadar sýzma cesaretini göstermektedir.

    Son günlerde Rusya Federasyonu ve Çin’in katýldýðý Suriye karmaþasý, çözülmez bir yumaða dönüþerek her an Türkiye’yi içerisine alacak bir girdaba dönüþmektedir.

    Bütün bu karanlýk tabloya raðmen idare edenler ve halk nedeni anlaþýlmayan bir özgüven ile dünyaya çeki-düzen vermeye devam etmektedir.

    2. Mevcut siyasi partiler bu olaylara çözüm bulmakta ve uygulamada zorlanmaktadýr. Bu sorunlarýn üstesinden gelecek Türk’ün özlediði bir Türkçü Partiye de ihtiyaç olduðu deðerlendirilmektedir.

    3. Ancak ülkemizin içerisinde bulunduðu durum, ülkedeki parti enflasyonu ve Türkçü/Türk Milliyetçisi ve Turancý partilerin fazlalýðý nedenleri ile Türk Hareketi siyasallaþma yoluna gitmeyi uygun bulmamaktadýr.

    4. Türk Hareketi siyasi, kültürel, ekonomik, eðitim vb. konularda kurumsallaþma (Dernek/Vakýf) kararý almýþtýr. Ortak noktamýz Türkçülüktür.

    5. Bu karar ile birlikte ülke çapýnda il ve Ýlçelerde teþkilatlanmaya baþlayacaktýr.

    6. Bu teþkilatlanma anayasamýzýn ilk dört maddesini korumaya yönelik olduðu kadar, Türkiye Cumhuriyetini ilelebet yaþatma ve yüceltme görevi olan Türk Gençliðini de eðitmeye yönelik olacaktýr.

    7. Türk Dünyasý ile bütün iletiþim hatlarý faaliyette olacak. Kültürel ve sosyal alanda iliþkilerin geliþtirilmesine önem verilecektir.

    8. Teþkilatlanmayý, eðitim ve diðer faaliyetleri yürütmek ve koordine etmek amacýyla bir “Yönetim Kurulu”nun teþkil edilmiþ ve Ankara’da faaliyet göstermesi uygun görülmüþtür.

    9. Bu amaçla kurumun merkezi olarak Ankara’da bir dairenin kiralanmasý kararlaþtýrýlmýþtýr.

    10. Türk Hareketi, üyelerini birbirleriyle tanýþtýrmak, üyeler arasýnda dayanýþmayý ve güveni artýrmak, fikir birliðini saðlamak amacýyla bu tür toplantýlara devam etmeyi temenni etmektedir.

    Türk Hareketi üyelerine saygý ile duyurulur.

                                                                                       Türk Hareketi

                                                                                          (40 Üye)

      Mustafa Toygar: Toplantýyý niçin 40 kiþi ile yaptýnýz bunun özel bir anlamý var mý?

      Atila Þimþek:  Evet, Türk Tarihinde 40 kiþi denince Çin Sarayýný basan Kürþad ve 40 çerisi geliyor. Biz toplantýnýn biraz kalabalýk olmasýný ve daha çok arkadaþlarýmýzýn fikirlerini dinlemek için 40 sayýsýný uygun gördük. Bu konuda kimse heyecanlanmasýn.

       Mustafa Toygar: Türk Hareketinin arkasýnda birileri var mý?

       Atila Þimþek: Bu soruyu Azerbaycanlý bir kardeþimiz de sordu. Kendisine þaka babýnda kimi ABD’yi, kimi Almanya’yý, Kimi eski SSCB/ Rusya Federasyonunu alýyor, biz de deðiþiklik olsun diye Papua Yeni Gine’yi aldýk dedim.

Baþlangýçta belirttiðim gibi biz Türkçüyüz ve kimseye boyun eðmeyiz. Bu hareketin arkasýnda ve önünde sadece Türkçüler olacak.

        Mustafa Toygar: Türk Hareketi Partisini ne zaman görebiliriz? MHP’ye rakip parti geliyor diyebilir miyiz?

       Atila Þimþek:  En zor soru bu. Kurumsallaþtýrdýðýmýz ve ülke genelinde il ve ilçelerde teþkilatlandýrdýðýmýz Türk Hareketine ülkemizin ihtiyacý olduðunu anladýðýmýz zaman, süratle partileþebiliriz. Ülke genelinde teþkilatlanmamýzýn ana sebebi de bu.

    MHP’ye rakip konusuna gelince, siyasette bütün partiler birbirine rakip olduðunu biliyoruz. Ancak sizin sorunuzu anlýyorum. Ýki ekibin birbirine rakip olmasý için ayný branþta olmasý gerekir. Örneðin Futbol takýmlarý gibi. Siyasi partilerde ise bu ideolojilerle belirlenir. Bizim ideolojimiz ve düþüncelerimizin MHP’den farklý olduðunu düþündüðümden MHP’ye rakip olma gibi bir düþüncemiz olamaz diye deðerlendiriyorum.

  Saygýlarýmla.

    Mustafa Toygar: Teþekür ederim, bize vakit ayýrdýðýnýz için. Size baþarýlar diliyorum, yolunuz açýk olsun,