Facebook'ta takip et.Twitter'da takip et. Abone Ol!
Türk Hareketi Kuruluþ Toplantýsý
Türk Hareketi
2017-08-09 00:40

Türk Hareketi Kuruluþ Toplantýsý

11. Ekim 1915 Tarihinde Atila Þimþek (E. Kur. Alb.) baþkanlýðýnda toplanan 40 Türkçü arkadaþlarla yapýlan toplantý sonunda alýnan kararlar sonucu TÜRK HAREKETÝ DERNEÐÝ kurulmuþtur.

Alýnan kararlar aþaðýdadýr.

TÜRK HAREKETÝ

KURULUÞ TOPLANTISINDA ALINAN KARARLAR

11. EKÝM. 2015/ANKARA

1. Türkiye Cumhuriyeti içinde bulunduðumuz günlerde ekonomik, siyasi, eðitim ve güvenlik açýsýndan çok zor günler geçirmektedir.

Ülkenin bütün kaynaklarý satýlmýþ veya yabancýlara kiralanmýþ, halk köprü, yol, havaalaný gibi ölü yatýrýmlarla aldatýlmakta, üretime yönelik hiçbir faaliyette bulunulmamaktadýr.

Doðu ve Güneydoðu Anadolu Bölgelerimizdeki terör olaylarý baþkent Ankara’ya kadar sýzma cesaretini göstermektedir.

Son günlerde Rusya Federasyonu ve Çin’in katýldýðý Suriye karmaþasý, çözülmez bir yumaða dönüþerek her an Türkiye’yi içerisine alacak bir girdaba dönüþmektedir.

Bütün bu karanlýk tabloya raðmen idare edenler ve halk nedeni anlaþýlmayan bir özgüven ile dünyaya çeki-düzen vermeye devam etmektedir.

2. Mevcut siyasi partiler bu olaylara çözüm bulmakta ve uygulamada zorlanmaktadýr. Bu sorunlarýn üstesinden gelecek Türk’ün özlediði bir Türkçü Partiye de ihtiyaç olduðu deðerlendirilmektedir.

3. Ancak ülkemizin içerisinde bulunduðu durum, ülkedeki parti enflasyonu ve Türkçü/Türk Milliyetçisi ve Turancý partilerin fazlalýðý nedenleri ile Türk Hareketi siyasallaþma yoluna gitmeyi uygun bulmamaktadýr.

4. Türk Hareketi siyasi, kültürel, ekonomik, eðitim vb. konularda kurumsallaþma (Dernek/Vakýf) kararý almýþtýr. Ortak noktamýz Türkçülüktür.

5. Bu karar ile birlikte ülke çapýnda il ve Ýlçelerde teþkilatlanmaya baþlayacaktýr.

6. Bu teþkilatlanma anayasamýzýn ilk dört maddesini korumaya yönelik olduðu kadar, Türkiye Cumhuriyetini ilelebet yaþatma ve yüceltme görevi olan Türk Gençliðini de eðitmeye yönelik olacaktýr.

7. Türk Dünyasý ile bütün iletiþim hatlarý faaliyette olacak. Kültürel ve sosyal alanda iliþkilerin geliþtirilmesine önem verilecektir.

8. Teþkilatlanmayý, eðitim ve diðer faaliyetleri yürütmek ve koordine etmek amacýyla bir “Yönetim Kurulu”nun teþkil edilmiþ ve Ankara’da faaliyet göstermesi uygun görülmüþtür.

9. Bu amaçla kurumun merkezi olarak Ankara’da bir dairenin kiralanmasý kararlaþtýrýlmýþtýr.

10. Türk Hareketi, üyelerini birbirleriyle tanýþtýrmak, üyeler arasýnda dayanýþmayý ve güveni artýrmak, fikir birliðini saðlamak amacýyla bu tür toplantýlara devam etmeyi temenni etmektedir.

Türk Hareketi üyelerine saygý ile duyurulur.

Türk Hareketi

(40 Üye)

Bu haber 1772 kez okundu.

HAVA DURUMU

ANKARA

SON YORUMLAR

ANKETLER

Avrupa Birliðine benzer bir Türk Birliðinin kurulmasýný onaylýyormusunuz?

Türk Hareketi Derneði-THD © 2016 |Web Sitemiz Türk Hareketine Aittir Ýzinsiz ve Kaynak gösterilmeden kullanýlamaz.

Espower Bilisim