Genel BaÅŸkanlığını Atila ÅžimÅŸek\'in yürüttüÄŸü Türk Hareketi DerneÄŸi, İzmir\'deki teÅŸkilatlanmasını da tamamladı.
İzmir İl BaÅŸkanlığı\'nı Mustafa Lütfü DemiraÄŸlı\'nın yürüttüÄŸü dernek çalışmalara baÅŸladı. Türk Hareketi DerneÄŸi İzmir İl BaÅŸkanlığı, ilk resmi ziyaretini Azerbaycan KardeÅŸlik veİşbirliÄŸi DerneÄŸi\'ne yaparak Azerbaycanlı soydaÅŸların acılarını paylaÅŸtı. Azerbaycan KardeÅŸlik ve İşbirliÄŸi DerneÄŸi BaÅŸkanı Doktor Asıf Kurban Türk Hareketi DerneÄŸi BaÅŸkanı Lütfü DemiraÄŸlı\'na kendilerine verdiÄŸi destek için teÅŸekkür etti.
AMAÇ TÜRK DÜNYASINI BİRLEÅžTİRMEK
BaÅŸkan DemiraÄŸlı, Türkiye Cumhuriyeti\'ne her yönden saldırı olduÄŸunu söyledi. 1919\'da Mustafa Kemal, Refet Bele, Rauf Orbay, Ali Fuat Cebesoy tarafından imzalanan Kazım Karabekir ile Cemal PaÅŸa ile telgrafla onaylanan Amasya Genelgesi\'nde sanki bugünlerin anlatıldığını dile getiren Mustafa Lütfü DemiraÄŸlı, genelgenin ilk maddesinin yurdun bütünlüÄŸü ve milletin bağımsızlığı tehlikededir olduÄŸunu hatırlatarak bugün de aynı ÅŸeylerin yaÅŸandığını açıkladı.
DemiraÄŸlı sözlerini ÅŸöyle sürdürdü;
Günümüzde ayrımcılık yapılarak toplum bölünmeye ve tam bağımsızlığa saldırılarak birliÄŸimiz yok edilmeye çalışılmıştır. Cumhuriyetin niteliklerine ve kurucu deÄŸerlere yönelik olarak da her yönden saldırılar her geçen gün artmıştır. Türk kimliÄŸi ve Laiklik yok edilmeye çalışılmaktadır. Din siyasete alet edilmekte, TSK ve yargı itibarsızlaÅŸtırılmaya çalışılmaktadır. Siyasetin kirletildiÄŸi günümüzde ulusal tarih bilincimiz ve Türk kültürümüz unutturulmaya çalışılmaktadır. Basın ve haber alma özgürlüÄŸümüz elimizden alınmıştır. Televizyonlarda yayınlanan dizi ile programlarla Türk Milleti uyutulmaktadır. Türk\'ün geleceÄŸinin Türk BirliÄŸi\'nin kurulmasından geçtiÄŸini gören Türk Hareketi DerneÄŸi, Türkiye Cumhuriyeti\'nin parçalanmasını engellemek ve Orta Asya\'daki bağımsız Türk devletleri baÅŸta olmak üzere dünyada yaÅŸayan tüm Türklerle beraber Büyük Türk BirliÄŸi\'ni kurmak hedefindedir. Bu sebeple önce TürklüÄŸüm, sonra dini inancım diyerek Türk dünyasını seven herkesi mücadelemizi paylaÅŸmaya gücümüze güç katmaya çağırıyoruz
Ege Politik (6 Åžubat 2017)