Türk Boylarý Konfederasyonu da hayýr dedi
Basýnda Türk Hareketi
2017-08-14 14:42

Türk Boylarý Konfederasyonu da hayýr dedi

Yurt genelinde 436 dernek, 12 federasyonun baðlý olduðu Türk Boylarý Konfederasyonu Genel Baþkaný Durhasan Koca, 16 Nisan’da yapýlacak halk oylamasýnda “hayýr” diyeceklerini belirtti.

Türk Boylarý Konfederasyonu, Ertuðrulgazi Kültür Dernekleri Konfederasyonu, Oðuz boyu Kültür Dernekleri Konfederasyonu, Toplumsal Düþünce Derneði, Türk Hareketi Derneði, Yörükler Türkmenler Kültür Derneði, Tüm Anadolu Þehit ve Gazi Yakýnlarý Derneði, Türk Aydýnlarý Vakfý\'nýn oluþturduðu “Milli Ýrade Platformu” halk oylamasý için “hayýrda hayýr vardýr” sloganýný kullanýyor.

Platform üyelerinden Durhasan Koca, Fethi Bolayýr, eski milletvekili Yusuf Bacanlý, eski genel müdür Nazým Yüksel, SÖZCÜ\'yü ziyaretinde, seçmenleri mutlaka oy kullanmasýný istediler. SÖZCÜ Ankara Temsilcisi Saygý Öztürk’e geleneksel kefiye takan Koca, “Sandýða gitmemek, oy kullanmamak sorumluluktan kaçmaktýr. Sandýða gidip oy kullanmak vatan borcudur. Bu görevi hayýrla yerine getirelim” dedi. Toplumsal Düþünce Derneði Baþkaný Fethi Bolayýr, halk oylamasýnýn parti deðil, ülke meselesi olduðunu belirtti.

Sözcü Gazetesi. (31 Mart 2017)

Avrupa Birliðine benzer bir Türk Birliðinin kurulmasýný onaylýyormusunuz?

Türk Hareketi Derneði-THD © 2016 |Web Sitemiz Türk Hareketine Aittir Ýzinsiz ve Kaynak gösterilmeden kullanýlamaz.