11 Ekim 2015 Pazar günü, Türk Hareketi ilk istiÅŸare toplantısını 40 kiÅŸi ile Ankara’da yaptı. Bu toplantıda partileÅŸme süreci ile ilgili bir karar verilmesi bekleniyordu. Alınan kararlara baktığımızda, partileÅŸme süreci için biraz daha bekleyeceÄŸimiz görülmektedir. Yazarımız Mustafa Toygar, Türk Hareketi’nin istiÅŸare toplantısından sonra, Hareketin BaÅŸkanı; Emekli Kurmay Albay, BBP eski genel baÅŸkan yardımcısı Atila ÅžimÅŸek ile bir söyleÅŸi gerçekleÅŸtirdi.
(HABER PLATOSU - ÖZEL) (MUSTAFA TOYGAR)
11 Ekim 2015 Pazar günü, Türk Hareketi ilk istiÅŸare toplantısını 40 kiÅŸi ile Ankara’da yaptı. Bu toplantıda partileÅŸme süreci ile ilgili bir karar verilmesi bekleniyordu. Alınan kararlara bakıldığında partileÅŸme süreci için biraz daha bekleyeceÄŸimiz görülüyor.
Yazarımız Mustafa Toygar, Türk Hareketi’nin istiÅŸare toplantısından sonra, Hareketin BaÅŸkanı; Emekli Kurmay Albay, BBP’eski genel baÅŸkan yardımcısı Atila ÅžimÅŸek ile bir söyleÅŸi gerçekleÅŸtirdi.
Mustafa Toygar: Atila Başkanım biraz kendinizden bahseder misiniz?
Atila ÅžimÅŸek: 1948 yılında Ankara’da doÄŸdum. İlkokulu bitirdikten sonra Selimiye Askeri Ortaokulu sınavlarına girerek kazandım. Kuleli Askeri Lisesi ve Kara Harp Okulundan mezun oldum.
Topçu subayı olarak Batarya Komutanlığı yaptım. 1977 yılında Harp Akademilerine girerek, 1979 senesinde Kurmay Yüzbaşı olarak mezun oldum.
Piyade Alayı Harekât Subaylığı, Tank Tabur Komutanlığı yaptıktan sonra 3ncü Ordu Komutanlığına atandım. İstihbarat BaÅŸkanlığı görevini yürütürken kendi isteÄŸim ile 1992 yılında emekli oldum.
1992 yılında MHP Genel BaÅŸkanı Rahmetli Alpaslan TürkeÅŸ’in çaÄŸrısı ile MHP’ye üye oldum. Aynı yıl Alpaslan TürkeÅŸ tarafından Türk Kurultaylarında görev almam istendi. 1993- 1996 yılları arasında 4 Türk Kurultayını birlikte yapma mutluluÄŸunu yaÅŸadım. Vefatı üzerine yapılan Genel Kurulda Türk Devlet ve Toplulukları Dostluk KardeÅŸlik ve İşbirliÄŸi Vakfı Genel SekreterliÄŸine seçildim. 1997- 2001 yılları arasında da 5 Türk Kurultayı icra etme mutluluÄŸunu yaÅŸadım.
Kısaca Mançurya’da yaÅŸayan Åžato Türklerinden, MoÄŸolistan’daki Hoton Türklerine, Kafkasya’daki Kara budaklara, Litvanya’daki Karaim Türklerine kadar dünyanın dört köÅŸesine dağılmış bütün Türkleri tanıma fırsatını buldum.
2004 yılında Rahmetli Muhsin YazıcıoÄŸlu’nun daveti üzerine BBP’ de 4 yıl Genel BaÅŸkan Yardımcılığı görevini yürüttüm.
Bu yıl baÅŸlarında (Nisan 2015) üç arkadaşımızla birlikte Türk Hareketini sanal ortamda kurduk. Üye sayımız kısa zamanda 6 bini geçince ve arkadaÅŸlarımızın isteÄŸi üzerine kurumsallaÅŸma (Vakıf/Dernek) yoluna gitmeye çalışıyoruz.
Mustafa Toygar: Türk Hareketine neden ihtiyaç duydunuz.
Atila ÅžimÅŸek: Türkiye’nin son 10 yılda iç ve dış olaylardan çektiÄŸi çilelerin tahammül edilmez bir hal aldığını hepimiz biliyoruz.
İç siyasette Türkiye Cumhuriyetini temellerine dinamitler konurken, dış siyasette komÅŸularla sıfır sorundan nerelere geldiÄŸimizin hepimiz farkındayız.
Atatürk Türkiye’sine özlem duyuyoruz.
Bu özlemimizi biraz olsun gerçekleÅŸtirebilmemiz için “Türk Hareketi” adlı bir grup kurarak faaliyete geçtik.
Özellikle;
Son yıllarda kendilerini aydın zanneden kiÅŸilerin “Türk diye bir ırk yoktur”, “Yunanlılarla savaÅŸ olmamıştır”, “ İki ayyaÅŸ” gibi sözleri ile “Andımızı” ve “TC” ibarelerini kaldırma çabaları, Ulu önder Atatürk’ün “Ne mutlu Türk’üm Diyene” sözünü çekiÅŸtirmeleri ve nihayetinde Türkiye Cumhuriyeti anayasasından “ Türk” sözünü çıkartacaklarına dair vaatleri sabrın sonuna getirmiÅŸtir.
Dış politikada yapılan komÅŸularımızla sıfır sorundan bugün geldiÄŸimiz nokta bizi derinden yaralamaktadır.
Sadece oy almaya yönelik olmadığını düÅŸündüÄŸümüz her türlü ilimden ve gerçekten uzak söylenen bu sözleri geçersiz kılmak ve dış politikada Türkiye’nin hak ettiÄŸi yeri almasını saÄŸlamak amacıyla kurduÄŸumuz “Türk Hareketi” adlı gurubumuz çığ gibi büyümüÅŸ, tarihi, siyasi, sosyal ve kültürel, ekonomik, dini vb. konularda halkımızı aydınlatmaya baÅŸlamıştır.
Bu bilgilendirme ve aydınlatma çeÅŸitli toplantılarla yapıldığı gibi sanal ortamda da devam etmiÅŸtir ve etmektedir.
Bu bilgilendirmede özellikle;
1. Türk vatanı ve milletinin ebedi varlığını ve yüce Türk Devletinin bölünmez bütünlüÄŸünü belirleyen Türkiye Cumhuriyeti anayasasının gösterdiÄŸi yolda yürünmüÅŸ ve yürünmeye devam etmektedir.
2. Türkiye Cumhuriyetinin ebedi varlığı, refahı, manevi mutluluÄŸu ile çaÄŸdaÅŸ medeniyetler seviyesine ulaÅŸması için katkıda bulunmaya çalışılmıştır.
3. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütün olduÄŸunu savunmaktan bir adım geri atılmamıştır.
4. Tarihimiz, Milli Kültürümüz, Örf ve Adetlerimiz, Medeniyetimiz ve Hukuk Düzenimiz hakkında aydınlatma yapmaya gereken önem gösterilmeye çalışılmıştır.
5. Özellikle dünyanın çok geniÅŸ bölgelerine dağılmış olan Türkleri, Bağımsız ve Özerk Türk Devletlerini tanıtmak amacımız ortaya koyulmuÅŸtur.
Bu çalışmalarımız sonucunda çığ gibi büyüyen ve büyümeye devam eden “Türk Hareketi”, Türkiye Cumhuriyetini siyasi, ekonomik ve askeri alanlarda karanlık sorunların beklediÄŸi bilinci içerisinde 100’den fazla üyesinin katıldığı bir toplantıda bu konuları ele almıştır.
11 Ekim 2015 tarihinde Ankara’da yapılan toplantıda aÅŸağıdaki kararları alarak, azimle ve her türlü engelleri aÅŸarak uygulama alanına sokmaya söz vermiÅŸtir.
* Türk Hareketinin siyasi, ilmi, kültürel, ekonomik ve eÄŸitim gibi konularda fikir üretmek, projeler hazırlamak ve bunları icra etmek için il ve ilçe çapında teÅŸkilatlanmaya gidecektir.
* Bu teÅŸkilatlanmanın anayasamızın deÄŸiÅŸmez ilk dört maddesini korumaya yönelik olduÄŸu kadar, Türkiye Cumhuriyetini ilelebet yaÅŸatma ve yüceltme görevi olan Türk çocuklarını ve Türk gençliÄŸini eÄŸitmeye yönelik olacaktır.
* Dünya’nın çeÅŸitli bölgelerinde yaÅŸayan Türk Toplulukları, Özerk Türk Bölgeleri, Özerk Türk Devletleri ve Bağımsız Türk Cumhuriyetleri ile iliÅŸkiler kurularak baÅŸta eÄŸitim olmak üzere diÄŸer konularda iÅŸbirliÄŸine önem verilecek ve Türk BirliÄŸinin kurulması için gerekli fikri ve fiili altyapı hazırlanması çalışmalarına önem verilecektir.
Mustafa Toygar: Türk Hareketinin ilkeleri nelerdir?
Atila ÅžimÅŸek: Türk Hareketinin temel ilkelerini bir solukta sayalım.
a. Tam Bağımsızlık.
b. Bölünmez Bütünlük.
c. Güçlü Türkiye.
d. Demokrasi.
e. Laiklik.
f. İnanç ve Vicdan Hürriyeti.
g. Hukukun ÜstünlüÄŸü.
h. İnsan ve İnsan haklarına Saygı.
i. Milli Kimlik İçerisinde ÇaÄŸdaÅŸlaÅŸma.
j. Ezmeyen ve Ezdirmeyen Ekonomik Düzen
k. Dilde, Fikirde, İşde Birlik.
l. Çevrenin Korunması.
Mustafa Toygar: Türk Hareketi ne zaman kuruldu, niçin bugün istiÅŸare toplantısı yaptınız. Alınan kararlar nelerdir?
Atila ÅžimÅŸek: Daha önce bahsettiÄŸim gibi, Türk Hareketini biz Nisan 2015 sonlarında sanal ortamda kurduk. Kısa sürede o kadar kabul gördük ki, bunu gerçek ortamda kurumsallaÅŸtırmaya götürmek istedik. Onun için de bugün İstiÅŸare toplantısı yaptık.
AÅŸağıda belirtilen alınan kararlarda da göreceÄŸiniz gibi siyasallaÅŸma deÄŸil, vakıf veya dernek olma ön plana çıktı.
Türk Hareketi İstiÅŸare toplantısında aÅŸağıdaki kararlar alınmıştır. Vatana millete hayırlı olur inÅŸallah.
1. Türkiye Cumhuriyeti içinde bulunduÄŸumuz günlerde ekonomik, siyasi, eÄŸitim ve güvenlik açısından çok zor günler geçirmektedir.
Ülkenin bütün kaynakları satılmış veya yabancılara kiralanmış, halk köprü, yol, havaalanı gibi ölü yatırımlarla aldatılmakta, üretime yönelik hiçbir faaliyette bulunulmamaktadır.
DoÄŸu ve GüneydoÄŸu Anadolu Bölgelerimizdeki terör olayları baÅŸkent Ankara’ya kadar sızma cesaretini göstermektedir.
Son günlerde Rusya Federasyonu ve Çin’in katıldığı Suriye karmaÅŸası, çözülmez bir yumaÄŸa dönüÅŸerek her an Türkiye’yi içerisine alacak bir girdaba dönüÅŸmektedir.
Bütün bu karanlık tabloya raÄŸmen idare edenler ve halk nedeni anlaşılmayan bir özgüven ile dünyaya çeki-düzen vermeye devam etmektedir.
2. Mevcut siyasi partiler bu olaylara çözüm bulmakta ve uygulamada zorlanmaktadır. Bu sorunların üstesinden gelecek Türk’ün özlediÄŸi bir Türkçü Partiye de ihtiyaç olduÄŸu deÄŸerlendirilmektedir.
3. Ancak ülkemizin içerisinde bulunduÄŸu durum, ülkedeki parti enflasyonu ve Türkçü/Türk Milliyetçisi ve Turancı partilerin fazlalığı nedenleri ile Türk Hareketi siyasallaÅŸma yoluna gitmeyi uygun bulmamaktadır.
4. Türk Hareketi siyasi, kültürel, ekonomik, eÄŸitim vb. konularda kurumsallaÅŸma (Dernek/Vakıf) kararı almıştır. Ortak noktamız Türkçülüktür.
5. Bu karar ile birlikte ülke çapında il ve İlçelerde teÅŸkilatlanmaya baÅŸlayacaktır.
6. Bu teÅŸkilatlanma anayasamızın ilk dört maddesini korumaya yönelik olduÄŸu kadar, Türkiye Cumhuriyetini ilelebet yaÅŸatma ve yüceltme görevi olan Türk GençliÄŸini de eÄŸitmeye yönelik olacaktır.
7. Türk Dünyası ile bütün iletiÅŸim hatları faaliyette olacak. Kültürel ve sosyal alanda iliÅŸkilerin geliÅŸtirilmesine önem verilecektir.
8. TeÅŸkilatlanmayı, eÄŸitim ve diÄŸer faaliyetleri yürütmek ve koordine etmek amacıyla bir “Yönetim Kurulu”nun teÅŸkil edilmiÅŸ ve Ankara’da faaliyet göstermesi uygun görülmüÅŸtür.
9. Bu amaçla kurumun merkezi olarak Ankara’da bir dairenin kiralanması kararlaÅŸtırılmıştır.
10. Türk Hareketi, üyelerini birbirleriyle tanıştırmak, üyeler arasında dayanışmayı ve güveni artırmak, fikir birliÄŸini saÄŸlamak amacıyla bu tür toplantılara devam etmeyi temenni etmektedir.
Türk Hareketi üyelerine saygı ile duyurulur.
Türk Hareketi
(40 Üye)
Mustafa Toygar: Toplantıyı niçin 40 kiÅŸi ile yaptınız bunun özel bir anlamı var mı?
Atila ÅžimÅŸek: Evet, Türk Tarihinde 40 kiÅŸi denince Çin Sarayını basan KürÅŸad ve 40 çerisi geliyor. Biz toplantının biraz kalabalık olmasını ve daha çok arkadaÅŸlarımızın fikirlerini dinlemek için 40 sayısını uygun gördük. Bu konuda kimse heyecanlanmasın.
Mustafa Toygar: Türk Hareketinin arkasında birileri var mı?
Atila ÅžimÅŸek: Bu soruyu Azerbaycanlı bir kardeÅŸimiz de sordu. Kendisine ÅŸaka babında kimi ABD’yi, kimi Almanya’yı, Kimi eski SSCB/ Rusya Federasyonunu alıyor, biz de deÄŸiÅŸiklik olsun diye Papua Yeni Gine’yi aldık dedim.
BaÅŸlangıçta belirttiÄŸim gibi biz Türkçüyüz ve kimseye boyun eÄŸmeyiz. Bu hareketin arkasında ve önünde sadece Türkçüler olacak.
Mustafa Toygar: Türk Hareketi Partisini ne zaman görebiliriz? MHP’ye rakip parti geliyor diyebilir miyiz?
Atila ÅžimÅŸek: En zor soru bu. KurumsallaÅŸtırdığımız ve ülke genelinde il ve ilçelerde teÅŸkilatlandırdığımız Türk Hareketine ülkemizin ihtiyacı olduÄŸunu anladığımız zaman, süratle partileÅŸebiliriz. Ülke genelinde teÅŸkilatlanmamızın ana sebebi de bu.
MHP’ye rakip konusuna gelince, siyasette bütün partiler birbirine rakip olduÄŸunu biliyoruz. Ancak sizin sorunuzu anlıyorum. İki ekibin birbirine rakip olması için aynı branÅŸta olması gerekir. ÖrneÄŸin Futbol takımları gibi. Siyasi partilerde ise bu ideolojilerle belirlenir. Bizim ideolojimiz ve düÅŸüncelerimizin MHP’den farklı olduÄŸunu düÅŸündüÄŸümden MHP’ye rakip olma gibi bir düÅŸüncemiz olamaz diye deÄŸerlendiriyorum.
Saygılarımla.
Mustafa Toygar: TeÅŸekür ederim, bize vakit ayırdığınız için. Size baÅŸarılar diliyorum, yolunuz açık olsun,